1990'dan bugüne büyüyen tecrübemizle!

Prefabrik Yapı Nedir?

Prefabrik yapılar, fabrika ortamın da yapıyı oluşturan tüm parçaların ön üretiminin yapılarak istenilen yerde montajı yapılan yapılardır. Çeşitli türleri bulunan bu tip yapıların bir tanesi beton prefabrik yapı olarak bilinmektedir. Bu yapılar beton üretimi sonucu oluşmakta ve içerisinde güçlendirmek amacı ile donatı bulunmaktadır. Bundan dolayı betonarme prefabrik elemanlar olarak da adlandırılmaktadır. Prefabrik yapıların tek katlı veya çok katlı üretilmesi mümkündür. Beton prefabrik yapılar, firmamızda modern teknoloji kullanılarak kısa sürede üretilmektedir. Ayrıca montaj yerinde kolaylıkla kurulmaktadır. Prefabrik yapılar kullanım alanlarına göre çeşitlilik gösterebilir. Endüstriyel yapıları, şantiye yapıları, sosyal tesis ve fabrika şeklinde imal edilmektedir (Büyük depolar, katlı otoparklar, okullar, antrepolar…).Uzat

Prefabrik Yapı Üretimi

Prefabrikasyon hızlı yapımın, kalitenin, ölçülerde hassasiyetin, büyük açıklıkların, tasarımda esnekliğin, malzeme ve iskeleden tasarrufun önemli olduğu veya eleman tekrarının bulunduğu durumlarda büyük yararlar sağlayan bir yapım tekniğidir. Montajın kolay hale gelmesi, ürün kalitesi, verimlilik, düşük maliyetli olması, üretim teknolojilerinin çeşitliliği yanında özellikle zamandan tasarruf edebilmesine imkan vermesinden dolayı projelerde beton prefabrik ürünler tercih sebebi haline gelmiştir.Uzat

Prefabrik Sanayi Yapılarının
Yapım Aşamaları

Prefabrik yapıların yapım aşamaları, öncelikli olarak projelendirilmesi ile başlamaktadır. Firmamız proje ofisinde her detayın değerlendirilmesi ve tasarlanması ile prefabrik yapının proje işlemi tamamlanmaktadır. Sonraki aşamada projesi tamamlanmış olan yapı için üretime geçilmektedir. Üretim aşamasında, kaliteli malzeme ve isteğe göre seçilmiş yapı maddeleri kullanılarak prefabrik yapıların fabrikasyon işlemi tamamlanmaktadır. Nakliye aşamasında, prefabrik yapının, yerleştirileceği yere en güvenli ve sağlıklı şekilde taşınma işlemi gerçekleştirilmektedir. Montaj aşamasında ise kurulacağı yere getirilen prefabrik yapı doğru şekilde ve kısa sürede montajlanarak teslim edilmektedir.

Ön Germe Tekniğinin Avantajları

 

Betonarme yapı elemanlarında mevcut açıklık büyüdükçe bu açıklığı geçmek için betonarme elemaların en kesiti artmaktadır. Bu durum da ölü yüklerin artmasına sebep olmaktadır. Bu durumun oluşması, yapının uygulanacağı temele ve boyuna taşıyıcı elemanlarına gereksiz ve fazladan yük binmesine neden olmaktadır. Ayrıca betonun çekme gerilmelerine karşı zayıf olması, yapılarda çatlamaların oluşmasını hızlandırmaktadır. Bu gibi problemlerin ortadan kaldırılması için betona basınç gerilmeleri uygulamak sureti ile ön germeli betonlar gündeme gelmektedir. Uzat

Kürleme İşlemi

 

Prefabrik betonarme yapı elemanlarına istenen sürede transfer mukavemetine ulaşması amacıyla atmosferik buhar kürü uygulanır. Atmosferik buhar kürü dinlendirme, linner ısıtma, linner soğutma ve tekrar dinlendirme safhalarından oluşur. Bu safhaların süreleri TS 3648 standartında belirtilen esaslar çerçevesinde yerinde hava şartları, kullanılan betonun karakteristik özellikleri vb. parametreler göz önüne alınarak yerinde belirlenebilir. Buhar kürü temel prensip olarak beton dayanımının projede öngörülen transfer mukavemetine ulaşana kadar devam etmektedir.

Projeniz hakkında ücretsiz analiz yaparak bilgi verebiliriz.

Sizi Arayalım.
abc
abc
abc
abc
abc
abc

Neden Prefabrik Yapı Tercih Etmelisiniz?

Yerinde imalat uzun, zahmetli ve işçilik maliyetleri yüksek bir iştir. Bu durumun fabrikasyon işleme dönmesi ile birlikte daha kaliteli ve ekonomik özellikler taşıyan yapılar ortaya çıkmaktadır. Farklı kalıp malzemelerinin kullanılması yerine tek bir kalıp malzemesi ile birden fazla üretim yapmak maliyeti ciddi oranda azaltmaktadır. Ayrıca zamandan da tasarruf edilmesini sağlayan bu yöntem ile üretilen yapılar çok kısa sürede bitmektedir.

✔ Prefabrik yapılar modülerdir ve bu sayede birçok talebe cevap verebilmektedir.

✔ Üretimi çok daha pratik ve ekonomiktik. Kısa sürede tamamlanarak teslim edilebilirler.

✔ Diğer yapılar ile karşılaştırıldığında, prefabrik yapılar daha esnektir. Dolayısı ile depreme ve zemin kaymalarına daha dayanıklıdırlar.

✔ Prefabrik yapılar birçok isteğe ve kullanım alanına cevap verebilecek özelliktedir. Birçok kullanım alanı için üretimi mevcuttur.

✔ İsteğe bağlı olarak değiştirilebilir görünüm seçenekleri sunmaktadır.

✔ Prefabrik yapı içerisindeki istenmeyen bölümlerin değiştirilmesi veya çıkartılması mümkündür.

✔ Üretimi ve yerleştirilmesi aşamasında çevreyi kirletmeden ve zarar vermeden bu işlemlerin uygulanması en büyük avantajlarındandır.

✔ Prefabrik yapıların çatı kaplama malzemeleri ve duvar kaplama malzemeleri, çok çeşitli renk ve madde özelliği sunmaktadır.

✔ Prefabrikte, trapez saç ve kiremit çeşitleri kullanılabilmektedir.

Bu gibi avantajlarından dolayı beton prefabrik yapıların seçimi her alanda konfor ve rahatlık sağlayacaktır. Bu yapılar her mevsimde kullanılabilecek yapılardır.

Prefabrik Yapı Ürünleri

Prefabrik yapıların üretimi esnasında farklı yapı ürünleri kullanılmaktadır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir;

Karkas grubunun içerisinde bulunan kolon, aşık, oluk, tali kiriş ve Çatı makası elemanları,

Arakat grubunun içerisinde bulunan arakat kolonu, döşeme kirişi, döşeme plağı ve vinç kirişi elemanları

Dış cephede kullanılan duvar elemanları. Isı ve ses yalıtımı talebinde bulunan müşterilerimiz için de üretim yapılabilmektedir,

Prefabrik Yapıların Kullanım Yerleri

Prefabrik yapılar kısa süreli ve ekonomik üretimleri, kolay şekilde monte edilme avantajları ile birçok farklı kullanım alanına imkan sağlamaktadır. Prefabrik yapıları, prefabrik hastaneler, prefabrik okullar, prefabrik üniversite kampüsleri, Prefabrik fabrikalar, prefabrik depolar, çok katlı otoparklar gibi kısaca birçok çeşitli endüstriyel yapı şeklinde görmek mümkündür.

Prefabrik Yapı Ürünleri

Prefabrik yapıların üretimi esnasında farklı yapı ürünleri kullanılmaktadır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir;

Karkas grubunun içerisinde bulunan kolon, aşık, oluk, tali kiriş ve Çatı makası elemanları,

Arakat grubunun içerisinde bulunan arakat kolonu, döşeme kirişi, döşeme plağı ve vinç kirişi elemanları

Dış cephede kullanılan duvar elemanları. Isı ve ses yalıtımı talebinde bulunan müşterilerimiz için de üretim yapılabilmektedir,

Projenizi inceleyerek hizmetlerimiz hakkında kapsamlı bilgi sunmak için sizi arayalım.

Ücretsiz Analiz Talep Et